Motoroptimering Flen & Vingåker

Motoroptimering

Vid en motoroptimering utförs ändringar av grundparametrarna i motorn, det vill säga tändning, bränsle och laddtryck. Det är exakt samma parametrar som man ändrar vid en mekanisk trimning, skillnaden är att det vid motoroptimering utförs elektroniskt.

I bilen finns en elektronisk lagringsenhet med information och data som styrboxens processor använder för att kunna styra motorn. Det här chippet modifieras av tillverkaren så att motorn bland annat ska fungera på sämre bränslen. Även effekten på bilen sänks för att tillverkaren ska kunna få rätt plats på marknaden. Kort och gott så begränsas bilens prestanda och kraft.

Genom att göra en motoroptimering så uppnår bilen sin fulla potential. Du som bilägare får ut mer kraft från motorn och dessutom kan en motoroptimering bidra till lägre bränsleförbrukning vid normal körning.

Innan vi påbörjar motoroptimeringen ser vi till att bilen är i tillräckligt bra skick. Det görs genom att vi tar ut bilen på en körning och loggar de parametrar som är väsentliga. Om det upptäcks några fel som gör att vi inte kan gå vidare, så måste de åtgärdas först.

Därefter konfigurerar vi in en ny mjukvara som programmeras ihop med bilens styrbox. Slutligen gör vi en till testkörning och mätning för att kontrollera att alla värden ser bra ut. Motoroptimeringen påverka inte någon som helst annan elektronik i bilen.

Tveka inte på att höra av dig om du är intresserad eller har några frågor. Befinner du dig i närheten av Katrineholm, Flen eller Vingåker? Sväng förbi vår verkstad, så svarar vi på dina frågor direkt!

Vill ni veta mer?